2011orszagreszi.JPGMagyarországon a Lánglovagok tekintetében nincs egységes rendszer a felvételi tesztekre. Általában itt is jellemző, hogy a szokásos gyakorlatokkal általános fizikai képességeket vizsgálnak. 

Itt egy példa az ország nyugati feléből:

"A fizikai szintfelmérés alkalmával az alábbi feladatokat kell teljesíteni:
-    2000 méter futás,
-    fekvőtámasz 30 másodperc alatt, vagy fekvenyomás,
-    4 X 10 méter ingafutás,
-    felülés egy perc alatt,
-    és hajlított karú függés.

Korábban kiegészült a fizikai szintfelmérés további két feladattal.
Az úgy nevezett bátorság próba során Tűzoltóságunk létrás szere kiáll az udvarra és a kb. 30 méter magasba kiengedett létrán mindenkinek – természetesen védőfelszerelésben és biztosítás mellett – fel kell mennie, meg kell érinteni a létra kosarát, valamint vissza kell jönnie. Ez a feladat a tériszony kiszűrését szolgálja.
A másik feladat szerint a Tűzoltóságunk elsötétített alagsorában teljes védőfelszerelésben és légzőkészülékben meg kell találni különböző elhelyezett tárgyakat. Ezzel a tájékozódási képességet, illetve a bezártság érzést vizsgáljuk. 
Valamennyi fent említett feladat – a létrát és a légzőkészülékes gyakorlatot kivéve - egy korcsoportoknak megfelelő táblázat alapján pontozható. Azok a jelentkezők, akik a fizikai felmérés során jobban teljesítettek és tudva azt, hogy a Tűzoltóság hány főt tervez a felvételre, közülük képződik egy kisebb társaság, akik mehetnek majd tovább az orvosi alkalmassági vizsgálatra."

-------------------------------------------------------------------------------------------------

A kiképzés végén azonban az alapgyakorlatok helyett már funkcionális képességeket vizsgálnak;
 
"Minden feladatot 25 kg-os menetfelszereléssel és tűzálló, merev kesztyűben hajtanak végre. Edzettségi szintünknek köszönhetően, kezdhetünk plusz súly nélkül, majd vehetünk fel hátizsákot, amibe teszünk könyveket.
  • Húsz emeletet kell megmászni 5 perc 12 másodpercnél kevesebb idő alatt. (Gyakorolni lehet taposó- és futógépeken.) A korlát használata szigorúan tilos! Ezután megkezdődik a versenyfutás az idővel: az első feladatot követően a jelentkezők öt percet pihenhetnek, a többi gyakorlat után erre csak 30 másodpercet kapnak.
  • Hét méter hosszú, 25 kg súlyú létrát kell a falhoz támasztani, és kihúzni a 7 méteres hosszabbítást, mindezt 15,81 mp alatt.
  • Végig kell húzni vagy tolni egy 35 kg-os csövet egy 15 méteres szakaszon 18,19 mp alatt.
  • Egy U-alakú, 15 méter hosszú, 1,2 méter magas folyosón kell keresztülhúzni a 35 kg-nyi csövet 46,33 mp alatt.
  • Hatkilós kalapáccsal kell akkorát ütni egy gumifalra, ami egy acélajtót berepesztene.
  • 95,66 mp alatt kell végigkúszni egy sötét, kanyargós, 25 méteres folyosón.
  • Egy 70 kg-os bábuval kell végigkúszni egy 15 méteres folyosón 23,8 mp alatt.
  • Tetőgerendák bontása (szimuláció): egy rúddal el kell távolítani egy 30 kg-os fedelet, majd egy egy másik rúd segítségével 40 kg-nak megfelelő erővel rántani egyet. Mindebből 20 ismétlés."

    Ha máskor is szívesen olvasnál hasonlókat, csatlakozz hozzánk a Facebook-on!

A bejegyzés trackback címe:

https://powerteam.blog.hu/api/trackback/id/tr455027401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása