tumblr_m1tpk0JBhq1r827vgo1_r1_500.jpgHannibal For King (Interjú egy külföldi magazin nyomán by Hordós Márk 2012)

HB: Üdvözöllek! Te vagy az internet sztárja, milliók látták a videóidat! Hogy lettél ennyire népszerű, ki mondta hogy érdemes feltölteni a videókat az edzésről ? 
A hannibál egy álnév ? 

Hannibal: Kezdjük a nevemmel, mert rengetegen kérdezik hogy ez valós e, vagy nem. Igen, a szüleim neveztek el a karthagói hadvezér után, aki 2 ezer éve élt, és térdre kényszerítette a római birodalmat. Nagy bátorság jellemezte őt. 
Eljött Észak-Afrikából az alpokon át, megnyert minden csatát. Egyszerű taktikával ért el sikereket, és ez az én inspirációm. Mindig igyekszem olyat dolgokat tenni, amit mások lehetetlennek mondanak, így a rajongóim és a nézőim is. Ők motiváltak engem erre, az első videómat azért töltöttem fel, hogy megoszthassam másokkal a szenvedélyemet és népszerűsítsem ezt az edzésmódot. 

HB: A street workout egy nagy fegyelmet követelő edzés. Honnan jött az egész ötlet, mióta csinálod ? 

Hannibal: Valóban megköveteli a fegyelmet, de nagyon megéri. Nagyon fiatalon kezdtem, 19 évvel ezelőtt. Nehéz körülmények között nőttem fel, és ez segített elmenekülni a gondok elől, és távoltartani őket magamtól. 

HB: A megjelenésed lenyűgöző, még a testépítőknek sem mindnek vannak ilyen szépen kidolgozott izmai. 
A gimnasztikázás mellett még edzőterembe is jársz, súlyokat is emelsz? 

Hannibal: Köszönöm az elismerő szavakat. Nem, nem súlyzózom. Nincs bajom az edzőteremmel, de jobb szeretek a szabad levegőn edzeni, ahol élvezhetem a napsütést, egy zsúfolt terem helyett. (Halkan jegyzem meg, nem azt mondta, hogy sosem emelt vasat, hanem hogy jelenleg nem súlyzózik! D.)

HB: Milyen gyakran edzesz, van edzésprogramod? Inkább reggel vagy este szeretsz edzeni? 

Hannibal: Általában heti 6-7 napot edzek. Különböző típusú gyakorlatokat alkalmazok, attól függően, hogy melyik izomcsoporton dolgozom. Legjobban reggel szeretek gyakorlatozni, de ennek szerintem nincs olyan nagy jelentősége. A következetesség persze alapvető, de fontos, hogy a sport örömöt is okozzon. 

HB: A testépítők azt állítják, a szimmetrikus izomzat kiépítése érdekében folyamatosan újabb és újabb fajta 
gyakorlatokkal kell "meglepni" az izmokat, erről mi a véleményed? 

Hannibal: Igen, tudom, mire gondolsz, itt az USA-ban ezt izomdezorientációnak nevezik. Amint korábban mondtam, különböző izomcsoportokon dolgozom. E szerint az edzésmód szerint variálnom kellene a gyakorlatokat. Úgy gondolom, hogy ez a mód sem kivételes, a lényege ugyanaz. Ha fejlődést akarunk elérni, gondolnunk kell a pihenésre is. Szerintem egy jó edzésnek nagyon intenzívnek kell lennie, de az edzések között kell, hogy legyen ideje a szervezetnek kipihennie magát. Nekem ez a módszerem az izomfejlesztésre és -növelésre.

HB: Minden nap keményen edzesz, mikor regenerálódsz? Mit csinálsz, amikor nem sportolsz ? 

Hannibal: Mint minden normál ember, én is szeretek a haverokkal találkozni. Nagyon feszes a napirendem, de a tréning és egyebek mellett foglalkozom fiatalok segítésével is. Igyekszem megkedveltetni velük a sportot, ami távol tartja tőlük a problémákat. 

HB: Miként határoznád meg a tréning célját ? Van-e helye nálad a rivalizálásnak? 

Hannibal: Nem tartozom azon típusú emberek közé, akik rámennek a könnyű ellenfélre. Mindig keresem a módját, hogy csiszoljam a technikámat és tökéletesítsem a mozgást. Szerintem van helye a rivalizálásnak, de csak ha a résztvevők kölcsönösen tisztelik egymást és becsületesen küzdenek. 

HB: Sok filmedben látni, hogy iPoddal edzesz, milyen zenéket szeretsz hallgatni? El tudod-e képzelni nélküle az edzést? Milyen zenéid vannak a lejátszási listán? 

Hannibal: A zene segít összpontosítani arra, amit csinálok, a ritmus pedig kulcsfontosságú a mozdulatok ismételgetésénél. Szeretem a különböző hip-hop előadókat, főleg 50centet, dmx-et, busta rhymesst. Zene nélkül unalmasabb lenne a sport. 

HB: A tested remekül néz ki, követsz-e valamiféle diétát ? Az izmok is megkövetelik a szükségleteiket. Mit eszel napközben és milyen időközönként? 

Hannibal: Az étel fontos, mert az táplálja az izmokat. Nem követek speciális étrendet, mindent megeszek, mindig akkor eszek, mikor éhes vagyok, tekintet nélkül arra,hogy hány óra van. 

HB: És a táplálék-kiegészítők? Mit ajánlanál edzéshez? 

Hannibal: A jó minőségű fehérje az abszolút minimum. Nálam az a szabály, hogy nem ajánlok egy fajta táplálékkiegészítőt, mielőtt ki nem próbáltam azt, és biztos nem vagyok bene, hogy az a legjobb minőségű. A Trec Nutrition ebbe a kategóriába tartozik. 

HB: Némely gyakorlat, amelyet végrehajtasz, ellentmond a fizika törvényeinek, és úgy mozogsz, mintha nem volna gravitáció. Egy ilyen szuperhős 
is mint te, néha elfárad? Mit ajánlasz azoknak akik szeretnék elkezdeni a street workoutot, hogyan kezdjék, hogy nekik is ilyen karjaik és vállaik legyenek? 

Hannibal: Minden tréning után fáradtnak érzem magamat, de csak ebből tudom, hogy jól végeztem a gyakorlatokat, és meglesz a hatásuk. Ha valaki komolyan gondolkodik, hogy elkezd ezzel foglalkozni, és eredményt akar elérni, akkor erős akaratúnak kell lennie.Ez alapvető! 
Meg kell tanulni megérteni a test jelzéseit és reagálni rájuk. Fontos a következetesség, hogy a határainkat mindig meghúzzuk, és megfelelően kipihenjük magunkat. csak ezáltal tudnak az izmok pihenni és fejlődni. Meg kell tanulni az időt ügyesen beosztani, mert csak így tudsz időt szentelni a sportra és a családra, munkára is. 
Ez nehéz feladat, de nagyon megéri. 

HB: Tisztában vagy vele, hogy sok száz embert inspirálsz Európában is? Egész csoport rajongó követi, amit csinálsz, gondolod, hogy a street workoutnak van jövője? 

Hannibal: Természetesen.Szerintem ennek a sportnak komoly perspektívái vannak. 
Ez a sport nem csak fiataloknak szól, hanem mindenkinek..."  
(Forrás: www.street-workout.hu )

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://powerteam.blog.hu/api/trackback/id/tr955076663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása