10. Edzőterem - 360 Gym

2013.01.19. 20:13

A mai bejegyzésben szeretném bemutatni nektek hazánk egyik legújabb edzőtermét. A terem különlegessége abban rejlik, hogy ez egy olyan edzőterem, ahol a funkcionális edzés van középpontban. Itt nincsenek csilivili kardió gépek, protein bár, és nincsenek különböző csigás erőgépek sem. Viszont vannak Kettlebellek, medicinlabdák, TRX-ek, tornászgyűrűk, húzódzkodó rudak, egy- és kétkezes súlyzók, súlymellények, bordásfalak, mászókötelek, Indian Club-ok, Ropeworkout kötelek, láncok, SMR masszázs-hengerek és még számtalan eszköz...

Még felsorolni is nehéz, hányféle eszköz található a teremben. Néhányat jó ismerősként üdvözölhetünk, de van olyan is, amit itt láttam életemben először. A széles eszközkészlet ellenére a hangsúly nem ezeken, hanem az edzésmódszereken és főleg az edzőkön van. Ide nem lehet csak úgy beesni edzeni, itt szigorú órarendek vannak. Ebben a teremben nem találkozhatsz zsúfoltsággal, és itt a csoportos edzés is általában 6-8 főre korlátozódik. A lényeg az egyénre szabott edzésprogramon és a FOLYAMATOS edzői felügyeleten van. Hangsúlyos, hogy az itt dolgozó edzők felkészültek és folyamatos képzés alatt állnak (Kettlebell RKC, TRX Personal Trainer, SMR, Z-Health, stb.)
A szakemberek itt nem (csak) ismétléseket, szetteket számolnak, hanem fejlődési programokat alkalmaznak meghatározott célok érdekében. Itt nagyon adnak a helyes mozgásminták alkalmazására; a nyílt napon többször is elhangzott, hogy a minőség itt mindenek fölött áll, hiszen építkezni csak biztos alapokra lehet. 
Az alapelvek és sorrendek a következők:

  1. MOZOGJ JOBBAN
  2. MOZOGJ ERŐSEBBEN
  3. MOZOGJ TOVÁBB
  4. MOZOGJ GYORSABBAN
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
Vannak különböző típusú órák igénytől függően. Ezek ugyanolyan alapelvekre épülnek, csak az edzéseken belül a hangsúly máshova kerül.
Van két változó intenzitású köredzés jellegű óracsoport;

A Metabolic pörgősebb, itt a fő irányvonal az általános kondició fejlesztését célozza.
A Total Body ezzel ellentétben az erő- és izomfejlesztésre helyezi a hangsúlyt.
Persze sok az átfedés, de a lényeg nem is a gyakorlatokon van, hanem a megközelítésen. Ezenkívül vannak még kiscsoportos TRX, RKC Kettlebell, KMG Krav Maga, Primal Move, Brazil Jiu Jitsu edzések is.

Hivatalos honlap: 360gym.hu/

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Riport:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://powerteam.blog.hu/api/trackback/id/tr55027741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása